نونــــــا » نادين محترف»
تاريخ الميلاد : 08/10/1971 عدد المساهمات : 264 تقييم : 632 تاريخ التسجيل : 26/01/2011 العمر : 53
| موضوع: رز بالبيض في يوم مفيهوش لحم او فراخ بس روعه الأحد فبراير 06, 2011 4:01 pm | |
| بصوا يا حبايبي انا بحب الاكله دي اوي وكمان بناتي هدخل في الموضوع علي طول وانتوا الي تحكموا اولا في صينيةنحط شوية زيت ونقطع بصلة صغيرة ونشوحها في الزيت حتي تدبل وبعدين نضيف طماطم معصورة في الخلاط 2 او3 طماطم مع 2فلفل رومي برده في الخلاط ويضافوا علي البصلة ونضيف شوية ملح وكمون ونسيبها تتقل الصلصة دي علي النار وفي اثناء ده نحضر شوية رز 1/4 كوب ونغسله هتكون الصلصه تقلت فنزود كوب ماء ونقلب ولما تغلي نحط الرز المغسول ونقلب ونظبط ملحه طبعا وونقلب علي نار هادئة وكل ما يتشرب الرز نضيف شوية ماء الي ان يستوي الرز نصف سوي فنوطي النار عليه ونطاش عليه البيض يعني بيبقي ذي البيض العيون جنب بعضه على الرز وبيكون علي حسب العدد يعني انا عندي بنتين فبعمل 4 او5 بيضات ونرش علي البيض شويه ملح وشوية فلفل اسود ونغطي بالغطا ء علي نار هادئة مثل تسوية الرز بعد ما يتشرب حتي يستوي لبيض العيون اللي علي الوش فبالتالي الرز استوي تحته فيغرف في اطباق بماصوصة البيض وتحته الرز مثل المكرونة البشاميل بتبقي الرزتحت مفرول وعلية البيضة العيون ويقدم مع البطاطس المحمرة والسلطة ملحوظه خلي بالك ان يكون 1- الرز نصف سوي علشان هيكمل سواه مع البيض علي النار الهادئه 2- الرز يكون فيه صوص الصلصة يعني الرز في دمعه خفيفه مش عايم في الصلصه او ناشف اوي لان ا لرز هيكمل سواه مع البيض وبالهنا والشفا ويا رب يعجبكوا دي علي النار
| |
|
~ محبة نادين~ » المشرفات العام »
عدد المساهمات : 578 تقييم : 953 تاريخ التسجيل : 06/11/2010
| موضوع: رد: رز بالبيض في يوم مفيهوش لحم او فراخ بس روعه الأربعاء فبراير 09, 2011 12:53 pm | |
| ميرسي اوى ع المجهود الرائع يا قمر ~~ | |
|
نونــــــا » نادين محترف»
تاريخ الميلاد : 08/10/1971 عدد المساهمات : 264 تقييم : 632 تاريخ التسجيل : 26/01/2011 العمر : 53
| موضوع: رد: رز بالبيض في يوم مفيهوش لحم او فراخ بس روعه السبت فبراير 19, 2011 9:30 am | |
| ..ذووووق مميز ورآآآآئع.. ...ربي يسلمك ويعطيك العآآآآفيه... احترآآآمي لروووعتك ... | |
|